Friday, May 22, 2009

Perjuangan tetap diteruskan.

Sebentar tadi baru sahaja mahkamah rayuan mengeluarkan keputusan bahawa Ir Nizar telah kalah. Ini bermakna kerajaan haram kembali mentadbir Perak. Apa-apa pun kami reda dengan ketentuan dari Allah ni. Hikmah yang terkandung dalam kisah pengkhianatan pimpinan haram Zambry ini pasti ada. Insya Allah kebenaran akan muncul jugak nanti.

Kekalahan ini telah dijangkakan. Rentetan rampasan terancang oleh puak lanun ini cukup menyayat hati. Apa-apa pun Pakatan Rakyat tetap gah di hati rakyat walaupun keputusan di mahkamah sebentar tadi tidak memihak kepada Pakatan Rakyat. Kemenangan kerajaan haram Perak pimpinan Zambry walaupun beroleh kemenangan, tetapi hati kecil rakyat terlalu jelek dengan mereka.

Insya Allah perjuangan kita teruskan. Buat pejuang-pejuang kebenaran, teman doakan kalian terus bersemangat menghadapi ujian ini. Inilah yang dikatakan peringatan dari Allah utk kita semua. Petanda bahawa betapa Allah sayangkan kita. Ganbate.. ganbate wahai pejuang kebenaran. Bak kata Ummi Humaira' caiyuk..caiyuk..

No comments: