Saturday, March 7, 2009

Tak dapat tidur malam

Taktau la aper sebab takleh nak tdoq malam skarang nih..kalau dah malam tak tdoq, wktu siang nanti atas katil la jawab nya..aii kene ubah balik sistem ketiduran kamek nih..

Ni pun takleh tdoq sebenarnya..dah membaringkan diri dekat sejam..tapi tak jugak lelap mata nih..last-last bukak balik laptop nih..bukak bukan nya buat apa pun..dok dengar lagu jer sambil selak-selak kitab kuliah sket..

Sapa ada tips2 nak senang tidoq malam yerk..leh la bagi kat teman dalam ruangan comments tuh..

4 comments:

Ummi Humaira' said...

ermm...tips nak senang tidoq yer...
1)buat aktiviti meletihkan badan..contohnya bersenam..
2)baca buku ker...
3)tido awal
4)niat nak tido betul2 jangan dok pikiaq benda2 lain dah
5)setting minda tu untuk tidoq yang lebih berkualiti..
6)buat adab tidoq..
7)zikir2 banyak sikit...insya Allah akan tertidur..selawat...apa lagi yerk...nanti kamek sambung lagi cara mengatasi masalah nak tidoq nih..isomia ka nama penyakit susah tidoq ni...

Mohd Zulfadli said...

Terima kasih yer Ummi Humaira' atas tips yang diberikan tuh..insya Allah akan teman cuba praktikkan dalam nak mendapat tdoq yang berkualiti..

p/s : wat la satu artikel utk mendapat tidur yg baik.. :-)

PELAYARAN KEHIDUPAN said...

Salam. Pelik penyakit anta ni, mesti something wrong ni, dah lama penyakit ni...hahaha jgn marah...paling senang buka quran...menghafal 2 atau 3 ayat...

Mohd Zulfadli said...

hahahaha syeikh ibrahim..mendalam maksud tuh...hehe...

Alhamdulillah..skang dah ok dah..terima kasih syeikh atas tips yang diberikan..